De Bongerd is volop in ontwikkeling…

De Bongerd bestaat uit vier fasen, ook wel buurten genoemd. De vier buurten hebben weliswaar allemaal een tuindorpkarakter, toch hebben ze ieder een eigen uitstraling.

De Bongerd zal staan als een wijk en dat betekent dat alle basisvoorzieningen aanwezig zullen zijn. En dat is wel zo prettig. Sinds het begin van 2014 heeft het Integraal Kindcentrum Noordrijk haar deuren geopend. Dit centrum is een netwerk van voorzieningen voor kinderen, jongeren en gezinnen in de buurt, met de school als middelpunt. En dat allemaal op loopafstand van uw huis.

Vanzelfsprekend is er voor uw dagelijkse boodschappen een supermarkt in de buurt. In juli 2017 heeft de Plus Supermarkten haar deuren geopend in woonwijk De Bongerd.

‘Ik had nooit echt een beeld bij Noord. Nu ik er woon, realiseer ik me pas hoe veelzijdig en leuk het hier is.’

…en we nemen u alvast mee De Bongerd in…

Als u een nieuwbouwwoning koopt, zit er behoorlijk wat tijd tussen het zetten van uw handtekening en de sleuteloverdracht. Toch is het met de technologische mogelijkheden van vandaag mogelijk om, nog voordat er een steen gelegd is, uw toekomstige woonwijk te visualiseren. Onderstaand ziet u een vogelvlucht van uw woonwijk.

…en het wordt een kindvriendelijke wijk

De Bongerd wordt in alle opzichten een kindvriendelijke wijk. Direct nabij uw appartement liggen groenzones  en in de directe omgeving liggen speeltuintjes die kinderen de vrijheid geven om lekker buiten te spelen. Verder is De Bongerd een autoluwe wijk. De kades langs Zijkanaal I en de parkzones zijn alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers en in de wijk mogen automobilisten niet harder dan 30 kilometer per uur rijden.

Alle appartementen beschikken over een royale buitenruimte in de vorm van een terras of balkon.

U woont in het groen...

Bruggetje De BongerdDe Bongerd ligt in Noord, waar u buiten leeft bínnen de stadsgrenzen! Stadsdeel Amsterdam-Noord is het groenste stadsdeel van Amsterdam, met veel wandel- en fietsroutes. Toch waant u zich soms eerder in een klein dorpje dan in een grootstedelijk gebied, want bij stadsdeel Noord horen óók de landelijke dorpen Ransdorp, Zunderdorp, Holysloot, Durgerdam en Schellingwoude.

...en er is altijd wat te doen

IJ De BongerdNoord ontwikkelt zich in hoog tempo. Langs de Noordelijke en Zuidelijke IJ-oevers, met een aantal gebieden zoals Overhoeks, de Hamerstraat, Tolhuistuin en Buiksloterham. Waar gesloopt is, verrijzen nieuwe woningen, horeca, winkels, een jachthaven, maatschappelijke voorzieningen, en nog veel meer. Noord inspireert en heeft de ruimte.

Zo ontdekken steeds meer grote en hippe kleine bedrijven Noord. En wanneer dat gebeurt, weet u dat het goed zit. Ook voor leuke culturele evenementen en festivals komt u in Noord heel goed aan uw trekken, met bijvoorbeeld Over het IJ Festival, Valtifest en monumentale kunst in de openbare ruimte. Genoeg om van te genieten. En het wordt alleen nog maar beter.

...en u bent overal zó!

Pond IJ De BongerdVia de Klaprozenweg (S118) rijd je zo de A10 op. Om het wat concreter te maken; met minder dan een kwartiertje bent u in hartje Amsterdam, Zaandam bereikt u met de auto in twintig minuten en Schiphol in slechts vijftien minuten.

Heeft u geen auto of laat u die graag een dagje staan, weet dan dat in Noord ook alles te fietsen is. Met vijftien minuten staat u, na de overtocht met de pont, achter het Centraal Station en binnen zes minuten bij de Houthaven. Dat is razendsnel dankzij één van de vijf gratis pontjes, de schakel tussen de drukte van de Amsterdamse binnenstad en het groene Waterland. Verder maken veel bewoners dankbaar gebruik van het goede OV-netwerk en is sinds kort ook de nieuwe Noord-Zuid lijn geopend met een directe verbinding naar de stad.

De bereikbaarheid van De Bongerd zal nog beter worden. In het stedenbouwkundig plan zijn er twee loop-/fietsbruggen opgenomen. Via de Kadoelenbrug kunnen fietsers en voetgangers sneller en via een recreatieve verbinding van De Bongerd naar andere delen van Amsterdam-Noord reizen. De Bongerdbrug zal eind 2018 worden opengesteld en vormt de verbinding met het centrumgebied van Amsterdam-Noord.

Locatie

Op de locatiekaart hieronder worden de bouwnummers met woningtypen weergegeven.